Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 FEBRUARI

De hevige wind heeft panelen van de BMW garage Daeninck in Oudenaarde weggeblazen. Grote metalen panelen van het dak van de garage langs de Westerring kwamen op de grond terecht. Ook op verschillende andere plaatsen in onze regio wordt schade gemeld.

In Ronse heeft de Stad een overeenkomst met Zorghotel Prinsenhof voor honderd overnachtingen in crisissituaties. De nood aan aanvullende opvangmogelijkheden is groot weet schepen van Zorg Wim Vandevelde. Er wordt voor deze noodopvangmogelijkheid 4000 euro uitgetrokken.

De kapitein van SK Ronse Marvin Foucart verlaat de club eind dit seizoen. En dat na zeven jaar trouwe dienst. Volgens de kapitein is het bij SK Ronse momenteel sportief moeilijk werken, ook organisatorisch is het moeilijk gezien er geen financiële middelen meer zijn. Nu zaterdag komt titelkandidaat Zwevezele op bezoek in het Orphale Cruckestadion.

In Ronse is een wietplantage ontdekt. Dat gebeurde bij invallen niet alleen in Ronse maar ook op andere plaatsen in ons land en Nederland. Een internationale drugsbende kon worden opgerold met zelfs arrestaties in Noord-Macedonië. In Ronse werden vier kweekkamers ontdekt met 583 planten. Eén verdachte werd opgepakt. Op een ander adres stootte men op een reeds geoogste plantage van 311 planten.

On Semiconductor in Oudenaarde is in alle stilte overgenomen. BelGaN is de nieuwe eigenaar en wil er energiezuinige chips ontwikkelen en produceren voor de auto-industrie en smartphones. De nieuwe eigenaar zal alle 430 arbeiders in dienst houden.

N-VA Oudenaarde heeft veel vragen bij het circulatieplan voor Bevere dat begin april in werking zal treden. Fractieleider Kristof Meerschaut zal daarom op de volgende gemeenteraad tien kritische vragen stellen. Wat met de fietsers, het sluipverkeer, parkeerplaatsen en zo verder.

©VlaamseArdennen1