Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 FEBRUARI

In Eine heeft gisteren een elektriciteitskast vuur gevat. De kast hing aan een gevel op het kruispunt van de Nestor De Tièrestraat en de Ohiostraat. Door de brand ontstond er een stroompanne, enkele woningen vielen zonder elektriciteit en ook de verkeerslichten werkten een tijdlang niet.

In Ronse is het eerste voorstel van een burger op de gemeenteraad afgekeurd. Het voorstel was de algemene gemeentelijke heffing af te schaffen of te verminderen. Het voorstel van Joost Hysselinckx werd op de gemeenteraad uitvoerig besproken maar weggestemd door CD&V en N-VA, de voltallige oppositie (Open VLD, Vooruit en Groen) onthielden zich. Er werd wel afgesproken om in de commissie financiën, dit in een bredere context te bekijken.

In de Bosterijstraat in Maarkedal zijn betonblokken geplaatst om de snelheid te verminderen en de verkeersveiligheid te verhogen. Het gaat om een proefopstelling van zes maanden, daarna volgt een evaluatie. In de straat mag men 50 rijden, maar dit wordt door de meeste chauffeurs niet gerespecteerd.

In de Martijn van Torhoutstraat in Ename is maandagavond een spectaculair ongeval gebeurd. Een wagen ging in een bocht over de vluchtheuvel, ramde een boom en verkeersbord en kwam op z’n dak tegen de voorgevel van een dierenartsencentrum. De bestuurder en een inzittende werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Bloemen De Potter aan de Hoogstraat in Oudenaarde sluit binnenkort de deuren. Ingrid Mestdagh en Paul Vandriessche hebben de zaak 40 jaar uitgebaat en gaan binnenkort met pensioen. Vanaf donderdag start de uitverkoop en op 1 april sluiten de deuren definitief.

©VlaamseArdennen1