Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 FEBRUARI

Ook het vervallen goederenstation van Ronse heeft last gehad van de rukwinden in de nacht van woensdag op donderdag. Een hoekdeel van het dak werd weggeblazen. Voor vernielde ramen werden houten panelen getimmerd. Ook in het centrum hield de wind lelijk huis, het papier en karton dat werd buitengezet werd speelbal van de wind. Ploegen van de technische dienst hadden de hele voormiddag nodig om het centrum weer proper te krijgen.

De voormalige kerk van de Abdij van Maagdendale wordt de nieuwe Cycling in Flanders wielerhub. Dat heeft Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir beslist. Het wordt de opvolger van het Centrum Ronde Van Vlaanderen. Het wordt over enkele jaren het kloppend hart van fietsen in de Vlaamse Ardennen en Vlaanderen.

Op 28 februari begint de heraanleg van de rotonde aan de Meerspoort. Tijdens de werkzaamheden zal de Minderbroedersstraat een éénrichtingsstraat worden. De weg richting Delhaize en Meerspoort blijft altijd toegankelijk. Als alle werken vlotten is de rotonde klaar op 4 maart.

Deze namiddag zal een zware storm over ons land trekken, ook in onze regio wordt hevige wind voorzien met snelheden tot 130 km per uur. Het zwaartepunt van de storm zal tussen 14 en 15u vanmiddag liggen en tussen 18-19u vanavond. Vooral de kust, Oost- en West Vlaanderen en Antwerpen zullen getroffen worden. Alles goed vastleggen en binnen blijven is de boodschap.

©VlaamseArdennen1