Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 MEI

De minderjarige die in Oudenaarde zondag  een 20 jarige motorrijder neerstak zit in een gesloten instelling. Dat besliste de jeugdrechter gisteren, de tweede betrokkene een meerderjarige kon zondagavond al beschikken.  De feiten werden gefilmd , de vrouw die alles filmde met haar smartphone diende het slachtoffer ook de eerste zorgen toe.  

De jeugddienst van Ronse zal vanaf morgen tot en met 13 mei gesloten zijn. Ze verhuizen immers naar het ’t Rosco in de Leuzesteenweg. De jeugddienst blijft gesloten om alles goed te kunnen voorbereiden. Voor dringende zaken kan wel terecht via jeugd@ronse.be Vanaf 16 mei zijn ze telefonisch ook weer beschikbaar via het vertrouwde nummer.

Volgens gemeenteraadslid William Lust kan de gele brooddoos levens redden. De gele brooddoos is een medische informatiedoos, het fenomeen komt overgewaaid uit Canada. In de gele doos word een notitieboekje bewaard met alle informatie voor een kordate en correcte hulpverlening. Zeer nuttige informatie voor de hulpverleners, maar de doos is ook voorzien van een medische steekkaart, wie te verwittigen en zo voort. William Lust pleit er voor om de gele brooddoos gratis te verdelen in Maarkedal onder welomschreven doelgroepen.

Afgelopen zaterdag heeft de politiezone Vlaamse Ardennen een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 584 voertuigen gecontroleerd en waren er 25 ademtesten. Daarvan bliezen 9 chauffeurs en 1 fietser positief. Er was ook 1 onmiddellijke intrekking van het rijbewijs en 2 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 3u afgeven. Verder waren er 2 waarschuwingen voor het niet kunnen tonen van een geldig verzekeringsbewijs en 1 proces-verbaal voor vervallen keuringsbewijs.

©VlaamseArdennen1