Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 27 DECEMBER

Stefaan Vercamer stopt als voorzitter van de raad van bestuur van het AZ Oudenaarde. Hij nam die beslissing na een brief van artsen waarin stond dat ze een samenwerking met de voorzitter en de algemeen directeur niet meer zagen zitten. Nochtans werden alle beslissingen genomen in samenspraak met de artsen.

Maarkedal krijgt van de Vlaamse Regering 130.000 euro om de fietsinfrastructuur in de gemeente aan te pakken. Voor elke 2 euro die geïnvesteerd wordt, legt de Vlaamse regering er 1 euro bij. Er lopen in Maarkedal heel wat projecten om de fietsinfrastructuur te verbeteren.

Milan Van den Haute uit Oudenaarde heeft de Belgische titel in het omnium bij de U19 gepakt. Stefen De Schuyteneer haalde zilver, Tom Crabbe werd derde. Van den Haute veroverde vrijdag ook al goud in de individuele achtervolging.

Er wordt in Ronse geen sportgala georganiseerd in januari. Dat komt door de besparingen, normaal worden tijdens het gala de sportlaureaten verkozen. Toch zullen de laureaten verkozen worden zonder toeters of bellen, kandidaturen mogen ingediend worden tot 31 december. De winnaars zullen op 27 januari in het Stadhuis ontvangen worden.

De gemeente Wortegem-Petegem is op zoek naar een nieuwe naam voor de kerk van Wortegem. De kerk werd dit jaar ontwijd en wordt een polyvalente zaal. Daarom is de gemeente op zoek naar een nieuwe naam voor de kerk, wie een goed voorstel heeft kan dit mailen naar bibliotheek@wortegem-petegem.be

©VlaamseArdennen1