Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 OKTOBER

Oudenaarde wil bovenop de fietserstunnel van Leupegem noodwoningen bouwen. Het zullen vijf energiezuinige woningen worden zeggen schepenen John Adam en Mathieu Mas. De woningen zullen gebruikt worden voor de opvang van daklozen.

De bewoonster van de flat die zondagavond uitbrandde in Gavere is aangehouden. Ze moest gisteren voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het parket wou de 56 jarige vrouw laten aanhouden voor brandstichting. De huurflat brandde volledig uit, enkele andere appartementen liepen rookschade op en de 50 andere bewoners moesten geëvacueerd worden.

De Zusters Augustinessen gaan dit weekend hun inboedel van het gewezen kloostergebouw in de Olifantstraat 24 in Ronse verkopen. Twee jaar geleden hebben ze het gebouw verlaten, zaterdag en zondag kan men er tussen halftien en halfzes terecht. De meubelen, huishoudelijk gerief en siervoorwerpen zullen er aan weggeefprijzen verkocht worden.

Ook het Vlaams Belang laat zich nu horen over de plannen van een fusie van de gemeenten Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem. Ze vinden dat het volk moet kunnen beslissen, een fusie zonder groot draagvlak kan niet lukken. Ze starten daarom met een bevraging op hun facebookpagina. Dat is een eerste stap volgens het Vlaams Belang moet er zeker een volwaardige volksraadpleging volgen.

Een Gents studiebureau heeft een bestek opgemaakt voor de aanpassing van de Sint-Jozefskerk in Oudenaarde. Er zal bijna 60.000 euro nodig zijn om de technieken aan te passen en de kerk aan te passen aan de geldende normen, om te kunnen gebruikt worden voor culturele activiteiten. De kerk werd ontwijd en krijgt een culturele bestemming.

NVA Ronse heeft op de laatste gemeenteraad gepleit voor een veilige stationsomgeving. Momenteel hangt daar een grimmige sfeer zowel rond als in het station. Dat komt door cannabisgebruik, vandalisme, diefstallen en scheldpartijen. Het is aan Infrabel en de NMBS om voor een veiligere omgeving te zorgen.

©VlaamseArdennen1