Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 OKTOBER

De vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse gaan verhuizen, dat van Oudenaarde komt in de Pater Ruyffelaertstraat in Eine, rechtover het voetbalplein en dat van Ronse in een pand aan de Engelsenlaan achter de Krefel en Leen Bakker. In november en december moeten nog een 20.000 vaccinaties uitgevoerd worden, de derde prik voor de 65 plussers, de twijfelaars en de 12-jarigen.

Ook Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde vragen dat het stadsbestuur een volksraadpleging organiseert over een mogelijke fusie met de buurgemeenten Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. Eerder vroeg ook al het Vlaams Belang een volksraadpleging.

Natuurpunt bestaat dit jaar 20 jaar en trekt daarom met een mobiele container door Vlaanderen. Dit weekend zal de container opgesteld staan aan de grasweide aan de ingang van Cultuurcentrum De Ververij in Ronse. Naast de container zijn er tal van gratis activiteiten, zoals workshops en wandelingen.

Ronse gaat niet in op de brief die Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers stuurde over de taalfaciliteiten. De brief kwam er na een klacht van het comité Renaix Bilingue-Ronse Tweetalig. Ronse volgt de omzendbrief Peeters, de vaste commissie voor Taaltoezicht wil echter verder gaan. Maar Ronse legt die adviezen naast zich neer, ze zijn immers geen tweetalige stad.

©VlaamseArdennen1