Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 SEPTEMBER

Een nieuwe maand brengt in Oudenaarde ook nieuwe tarieven voor wie wil gaan zwemmen. De tarieven van het zwembad Sportoase zijn 23 procent duurder geworden. Volgens Sportoase is dit nodig door stijgende kosten.

De Da Vinci Campus Ronse heeft gisteren premier Alexander De Croo op bezoek gekregen. Voor een nationale radiozender begon De Croo zijn 1 september als tiener. Vroeger ging hij naar het atheneum van Ronse, dat nu Da Vinci Campus Ronse is geworden.

In Oudenaarde is het dit weekend Kermis op de Markt en Kermisfeesten op De Ham met een hele rits vedetten. De toegang is gratis, je kan enkel naar de Kermisfeesten als je een Covid Safe Ticket hebt. En om op zondag de Kermisfeesten af te sluiten zal er vanaf 21u30 vuurwerk zijn in Oudenaarde, aan de Schelde oever nabij de Abdij Maagdendale.

PVDA Ronse wil dat er meer en strenger wordt gecontroleerd op gevaarlijke verkeerssituaties. Ze roept de automobilisten dan ook op om extra waakzaam te zijn voor de zwakke weggebruikers in het verkeer en dan vooral tijdens de schooluren. Vooral aan bouwwerven zijn er ronduit gevaarlijke situaties.

De komende weken wordt op tal van plaatsen in Oudenaarde de asfaltlaag vernieuwd. Dat is onder meer het geval aan de Koppenberg in Melden, de Rotelenberg, Walkenaarsweg, en Onderbos. Tegen half september moeten de werken klaar zijn. Daarna volgen nog de Vontstraat, Desiré Waelkensstraat, Boslos, Huttegem en Minderbroedersstraat.

In de basisschool van Ruien hebben ze het schooljaar ingesprongen. En dat deden ze letterlijk met een kleine trampoline aan de ingang. Voor wie wat vrees had was er een uitgestoken hand en wat overredingstalent nodig.

©VlaamseArdennen1