Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 OKTOBER

In Gavere is gisterenavond een appartementsgebouw met 50 bewoners geëvacueerd. Op de eerste verdieping was brand ontstaan, bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al naar buiten. De bewoonster van de flat waar de brand ontstond werd gearresteerd, alles wijst erop dat de brand is aangestoken.

Volgende zondag is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede en Sociale Uitsluiting. De werkgroep Kansarmoede Ronse vraagt om witte geknoopte lakens uit te hangen die dag tegen armoede. Nu vrijdag is er om 14u een officieel moment aan de bibliotheek, daarna volgen acties in het Bruulpark.  

CD&V Plus Kluisbergen is niet te vinden voor een fusie met Oudenaarde, Kruisem en Wortegem-Petegem. De gemeenteraadsleden en het bestuur keren zich unaniem tegen het plan. De gemeente met haar landelijk karakter pas niet in het groter geheel, ze zijn ook financieel gezonder. Bij een fusie wordt ook de vrijheid verloren om eigen keuzes te maken.

De Stad Oudenaarde gaat de concessie en het onderhoud van het graf van schrijver-dichter Jotie T’Hooft op zich nemen. Dat heeft schepen voor Cultuur Stefaan Vercamer aangekondigd tijdens een hulde zaterdag op de begraafplaats.

Vanavond wordt in Ronse op de gemeenteraad een mededeling van Vlaams Minister Bart Somers behandeld. Er is bij hem namelijk een klacht binnengekomen over het niet naleven van de taalfaciliteiten. Volgens burgemeester Luc Dupont houdt Ronse zich aan de taalwetgeving. De faciliteiten zijn er, maar Ronse is geen tweetalige stad, alles wordt dus niet automatisch in het Frans vertaald. Wie wil kan wel een Franse versie aanvragen.

©VlaamseArdennen1