Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 SEPTEMBER

De kapel van het OLV-Hospitaal in Oudenaarde wordt vrijdag voor het eerst gebruikt voor een tentoonstelling. Het gelijkvloers van de kapel werd gerenoveerd en kan nu voor kleinere cultuurevenementen gebruikt worden. De renovatie werd gefinancierd door de stad.

Een 60 jarige man uit Ronse is om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man werkte voor de firma Stadsbader. Gisteren liet hij zijn leven bij een ongeval in de staart van de file aan de wegenwerken op de E403 in Ardooie.

De 36 jarige Ilse Vanderstricht uit Kruisem en lerares in het Bernarduscollege in Oudenaarde heeft op Waregem Koerse gisteren de twintigste Hat Trophy gewonnen. Met een stijlvol katoenen hoofddeksel won ze de wedstrijd en rijdt ze nu rond in en nieuwe Mini Cooper, die werd geschonken door Willy Naessens.

Dit weekend staat er veel op de culturele agenda in Ronse. Cultuurlink, de opvolger van de cultuurraad zorgt voor het langverwachte ontwaken na maanden corona, met initiatieven van verschillende socio-culturele verenigingen. Picturale organiseert een evenement rond verhalen vertellen.

Algemeen directeur van de stad Ronse Linda Vandekerkhove heeft haar laatste gemeenteraad achter de rug, en neemt afscheid na een carrière van 35 jaar. Ze werd in de bloemetjes gezet en er volgende een receptie, waar ook ex politici aanwezig waren. Ze wordt als algemeen directeur opgevolgd door Julien Vandenhoucke.

De vernieuwde fietssnelweg tussen Heibroek in Melden en de Kapellestraat in Ruien is gisteren feestelijk ingereden. Dat gebeurde door schepen van Openbare Werken van Kluisbergen Frank De Backer en gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit Riet Gillis. Het fietspad werd op meerdere plaatsen vernieuwd en de veiligheid op kruispunten werd verhoogd.

©VlaamseArdennen1