Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 APRIL

Vlaams Minister Peeters heeft aangekondigd dat er drie trajectcontroles bijkomen in Oudenaarde en Wortegem-Petegem. Het gaat om drie van de 43 aangekondigde in Vlaanderen dit jaar. In Oudenaarde komt er een trajectcontrole op Edelareberg, in Wortegem-Petegem in de Oudenaardseweg en de Kortrijkstraat.

Het recyclagepark in Ronse zal vandaag gesloten blijven door een vakbondsactie. Morgen zaterdag is het recyclagepark terug open vanaf halfnegen. Mogelijk is er in onze regio vandaag ook hinder bij De Lijn. Ook daar is er een vakbondsactie. Om te checken of je bus rijdt kan je surfen naar de Alternatieve dienstverlening staking 22 april

Vanaf morgen gaat de politie strenger optreden op de naleving van de nieuwe verkeersregeling in Bevere. Het nieuwe circulatieplan is sinds 11 april van kracht. Nochtans negeren nog altijd automobilisten de verbodsborden. Tot vandaag kwamen ze er vanaf met een waarschuwing, vanaf morgen krijgt elke overtreder een boete.

Ook de politie in Ronse is helemaal klaar voor het Feest van de Bommels morgen. De politie van Ronse kan rekenen op de steun van de federale politie en andere politiezones. Al wie de regels niet volgt zal een GAS-boete krijgen en er zal kordaat opgetreden worden. Het verloop van de avond zal ook te volgen zijn op de facebookpagina van de politie.

Tineke Van Hooland, gemeenteraadslid voor Open VLD, zal de gemeenteraad voorstellen om de Oudenaardse landbouwers toeristisch op de kaart te zetten. Er moet een promocampagne komen en een toeristische fietsroute langs de lokale landbouwbedrijven. Landbouw is een belangrijke economische pijler, maar vele landbouwers leven in onzekerheid door het nieuwe Vlaamse stikstofakkoord. Ze kunnen dus alle steun gebruiken.

©VlaamseArdennen1