Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 FEBRUARI

Het personeel van het AZ Oudenaarde heeft gisteren actie gevoerd aan het ziekenhuis. Terwijl de collega’s uit de non-profit sector actie voerden in Brussel werd in Oudenaarde een stakerspiket aan de ingang van het ziekenhuis georganiseerd. Het ziekenhuis draaide op een minimumbezetting. Er heerst bij het personeel en vakbonden grote onzekerheid over de toekomst van het ziekenhuis.

De 37 jarige Jeremy Dubart is de beste ambachtelijke bakker van Franstalige België. De man heeft een bakkerij in de Zuidstraat in Ronse. De man nam deel aan de wedstrijd in het Waalse Libramont. Hij denkt intussen al aan het Belgisch kampioenschap.

De rolschaatsbaan in Oudenaarde heeft minder succes gekend in vergelijking met de ijspiste. Zo’n 7827 schaatsers kwamen opdagen, wat een 30 % minder is dan bij een ijspiste tijdens de Kerstperiode op de Markt. Maar zegt Peter Simoens, door de keuze voor de rolschaatsbaan is er wel flink bespaard op energiekosten.

De Pamperbank in Oudenaarde verzamelt ongebruikte luiers. Deze kunnen op verschillende locaties in Oudenaarde in inzamelboxen gedeponeerd worden. Bedoeling is dat kwetsbare gezinnen deze ongebruikte luiers kunnen gebruiken, luiers betekent immers een grote hap uit het budget. Voor 1 kind heb je ongeveer 5000 luiers nodig.

©VlaamseArdennen1