Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 FEBRUARI

Al de hele week is er Belgische muziek te horen in de inkom van CC De Ververij en zaterdag gaan ze in Ronse nog een stapje verder. Op de zaterdagmarkt zal DJ007 voor het stadhuis uw verzoeknummers draaien en dat van 10 tot 13u. Het gaat om een organisatie van CC De Ververij en de jeugddienst.

De 20 jarige mucopatiënte Kayleigh De Kerpel uit Nederename neemt deel aan Queen of the Models. Ze is één van de 25 kandidaten van de grootste modellenwedstrijd van het land. Door het gebruik van een nieuw medicijn kreeg haar leven een heel andere wending. Meteen gaat haar kinderdroom in vervulling, ze doet het in de eerste plaats voor haarzelf maar ook om andere mucopatiënten te laten zien hoe belangrijk het is om hoop te hebben.

Nu maandag en dinsdag organiseert de gemeente Kluisbergen in samenwerking met RATO vzw een vangactie voor zwerfkatten. Het vangen zal ’s nachts gebeuren, huiskatten houdt men die nachten beter binnen. Zwerfkatten die gevangen worden, gaan naar de dierenarts voor controle, krijgen een herkenningschip en worden onvruchtbaar gemaakt.

In Oudenaarde zullen alle beveiligingscamera’s op openbare plaatsen die van Chinese makelij zijn worden vervangen. Het gaat om vijf camera’s, ze zullen vervangen worden door Europese camera’s, die tevens een betere beeldkwaliteit leveren.

Het AZ Glorieux in Ronse heeft twee nieuwe ziekenhuisclowns. Delphine en Sarah zullen een paar keer paar maand in de huid van Babette en Rosette kruipen om de kinderen op pediatrie te verblijden. De kinderen op pediatrie kijken enorm uit naar de komst van de ziekenhuisclowns.

Woonzorg Oudenaarde is op zoek naar chauffeurs die gebruikers van en naar het centrum voor dagverzorging willen brengen. Dat is gelegen op de derde verdieping van het woonzorgcentrum Scheldekant in Eine. De meesten worden thuis opgehaald en daarom worden vrijwillige chauffeurs gezocht. Ook voor het maken van fietstochtjes met een duo-fiets zoekt men vrijwilligers.

©VlaamseArdennen1