Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 31 JANUARI

Tineke Van hooland wordt de nieuwe voorzitter van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Ze zetelt in de gemeenteraad en is beroepshalve actief in de medische wereld. Ze wil dat Oudenaarde een volwaardig basisziekenhuis blijft. Het vertrouwen tussen de verschillende partijen moet dus herwonnen worden. Ze gaat daarom met alle belanghebbenden in gesprek.

De voorzitter van Inloophuis Sabel in Ronse is ontgoocheld, dat kankerpatiënten nooit over de werking van het inloophuis worden geïnformeerd in de ziekenhuizen in de Vlaamse Ardennen. In het inloophuis kunnen patiënten en familie op adem komen, buiten het ziekenhuis.

In Ronse reden tijdens snelheidscontroles 3.7 procent van de chauffeurs te snel. In totaal werden 4000 voertuigen gecontroleerd. In de Rijkswachtdreef in het Muziekbos reden 21 procent van de chauffeurs te snel, meteen het hoogste percentage tijdens deze controle.

De subsidies voor de Adriaen Brouwer Bierfeesten in 2023 worden verhoogd. Het gaat om een verhoging met 10% door de gestegen kosten. De prijzen van artiesten, catering en huurmateriaal zijn de afgelopen tijd fel gestegen. Met deze verhoging wil de stad tegemoet komen aan de die verhogingen, de verhoging werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

©VlaamseArdennen1