Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 FEBRUARI

Het mountainbikeparcours in Oudenaarde dat vorig jaar werd aangelegd is momenteel niet bruikbaar omdat het terrein grotendeels onder water staat. Het parcours werd vorig jaar aangelegd door een ondernemer die werkzaamheden uitvoerde aan de Rietgracht. Met de overtollige grond werd het parcours aangelegd. Het kostte de stad niets.

In Ronse is bij een verkeerscontrole een trucker gevat die positief testte op vijf verboden middelen. De agenten hielden een controle specifiek gericht op vrachtwagens, vooral de ladingzekering, rij- en rusttijden en het gebruik van alcohol en verboden middelen werden gecontroleerd.

Het vLEESHUIS, de gerenoveerde bibliotheek op de Klein Markt in Oudenaarde zou begin maart officieel geopend worden. Helemaal zeker is dit echter nog niet, want door problemen met de aannemer moest de opening al drie keer worden uitgesteld.

In Ronse zijn bij verschillende snelheidscontroles 168 hardrijders geflitst. De grootste boete gaat naar een chauffeur op de Elzeelsesteenweg. Hij reed 102 kilometer per uur. De meeste overtredingen gebeurden in de Rijkswachtdreef, waar bijna 18 procent te snel reed.

Meer en meer mensen willen in Oudenaarde wonen, waardoor de huizen en appartementen duurder worden. Dat merkt ook de Huisvestingsmaatschappij ‘Vlaamse Ardennen’. Er staan momenteel 750 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning.

De nostalgische brommertoer Red Bull All The Way komt terug naar Oudenaarde. Dinsdag werd met de inschrijvingen gestart en het ging razendsnel. De 1000 plaatsen werden op 1 dag gereserveerd. Op zaterdag 14 mei zullen de 50 cc brommers verzamelen op de Markt voor een rit dor de Vlaamse Ardennen en Pays de Collines.

©VlaamseArdennen1