Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 NOVEMBER

De Etikhovestraat is gisteren in de vooravond een tijdlang afgesloten. Een wagen had er eerder op de dag tegen een cabine van de gasvoorziening gereden. En omdat er een sissend geluid te horen was werd de brandweer opgeroepen. Die sloten de Etikhovestraat af voor het vermeend gaslek. Uit metingen bleek echter dat er geen lek was.

De tentoonstelling Universus van Johan Tahon heeft uiteindelijk 13.282 bezoekers naar Oudenaarde gelokt. Eén van de laatste bezoekers was zanger Helmut Lotti. Johan Tahon reageert overdonderd, dat is eigenlijk een vol Sportpaleis. Eerder bezocht Koning Filip al de expo.

De beschermde parktuin en het bos van Villa Madonna op de Kruisberg in Ronse worden in verschillende fases aangepakt om het onderhoudsplan te bewerkstelligen dat samen met Onroerend Erfgoed is uitgewerkt. Er werden al 15.000 bloembollen geplant en er zullen nog verschillende bomen geplant worden, waaronder extra beuken.

Matexi wil in de Stationsstraat op het terrein van de voormalige garages Gemco en Vancoppenolle een residentiële site bouwen met een grote binnentuin en dertig flats eromheen. Voor buurTontwikkelaar Matexi gaat het om het eerste project in Ronse.

©VlaamseArdennen1