Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 FEBRUARI

De brandweer is gisterennamiddag moeten uitrukken naar Heurne voor een brand in een achtergebouw in de Zandstraat. Een oventje om brood te bakken werd daar met vuur opgewarmd. Maar door de hevige windstoten sloegen de vlammen uit de oven en zetten het plafond in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De 86 jarige zuster Noëlla is deze week verhuisd na 63 jaar werken en wonen in het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse. Ze is teruggekeerd, samen met zuster Greta,  naar het moederklooster en daarmee heeft het ziekenhuis voor het eerst sinds 1952 geen nonnen meer.

In de Da Vinci Campus in Ronse krijgen de leerlingen voortaan gratis soep met brood op de middag. De school doet dit in het kader van gezonde voeding, want niet alles wat in de brooddoos van de leerlingen zit is gezond. De soep wordt gemaakt door restaurant De Pepermolen van Grijkoort Begeleid Werk Ronse, het is de Vriendenkring Da Vinci die de soep betaalt. Bakkerij Panda en de Lions Club zorgen voor het dagelijks vers brood.

©VlaamseArdennen1