Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 NOVEMBER

Ronse bilingue Renaix tweetalig wil dat het stadsbestuur alle officiële communicatie in het Nederlands EN het Frans opstelt. Het bestuur krijgt hiervoor een maand de tijd. Gebeurt dit niet dan stapt Ronse bilingue Renaix tweetalig naar de rechter en eist ze een dwangsom van 2000 euro per dag dat het bestuur in gebreke blijft.

Aan het Stadhuis van Oudenaarde staat een brievenbus van Sinterklaas. Het gaat om een initiatief van jeugdcentrum Jotie en Creafant. Wie een tekening of een brief in de bus stopt, krijgt een briefje van de Sint terug en kan een ticket winnen voor het Sinterklaastheater op 20 november. Op zaterdag 20 november meert immers de boot ven Sinterklaas aan in Oudenaarde.

Linda Vandekerkhove die in Ronse op 1 september met pensioen ging als Algemeen Directeur, heeft nu de titel van ere-algemeen directeur gekregen. De volledige gemeenteraad stemde in met het voorstel van het stadsbestuur. 35 jaar lang werkte ze voor de Stad Ronse, in september gaf ze de fakkel door aan Julien Vandenhoucke.

De Stad Ronse heeft alle erkenningen van Woonzorgcentrum De Linde overgedragen aan de vzw De Linde, een onderdeel van de zorggroep Eclips. Groen en Vooruit stemden tegen, Open VLD, CD&V en N-VA waren voor de overdracht. De overdracht gebeurt op 1 januari 2022 en daarmee is de privatisering afgerond.

Bij verschillende politiecontroles in Rons zijn 122 chauffeurs beboet. In de Zandstraat reed 17.2 procent te snel, in de Savooistraat 13.4 en 10.7 in de Engelsenlaan. In de andere straten lagen de overtredingen onder de tien procent van de gecontroleerde voertuigen.

©VlaamseArdennen1