Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 JUNI

Het schepencollege van Wortegem-Petegem heeft oor naar de commissie ruimtelijke ordening en de oppositie en vraagt daarom de projectontwikkelaar om z’n huiswerk opnieuw te maken. Het gaat om het woonproject aan de Processiestraat, waar ook de voetbalterreinen van Sparta Wortegem liggen.

De huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard in Ronse gaat onderzoeken of huurders buitenlandse eigendommen hebben. Wie een sociale woning huurt, mag geen eigen woning bezitten. In België is dit makkelijk te controleren, in het buitenland ligt dat moeilijker, maar toch wordt die stap nu gezet. Het zal leiden tot een eerlijker en rechtvaardiger beleid.

De voormalige trouw- en feestzaal van Brouwerij Liefmans wordt een foodsharing restaurant. De 28 jarige Maarten Galland wordt de uitbater en wil van de site aan de schelde een hippe ontmoetingsplek maken, waar enkel gewerkt wordt met lokale partners.

Vandaag is Louise Marie de aankomstplaats van de Baloise Belgium Tour. De tour start in Beveren, er worden ook drie lokale rondes gereden. Het centrum van Louise Marie wordt afgesloten, ook op andere plaatsen zal er tijdelijk verkeershinder zijn.

Op de Markt in Oudenaarde wordt vandaag het nieuwe eetcafé Martiko geopend. De uitbaters Baptiste Brewaeys uit Horebeke en Charlie Capiau uit Nukerke zijn beide 27. Ze runnen al samen het cateringbedrijf B-Taste. Nu dus ook deze nieuwe horecazaak.

©VlaamseArdennen1