Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 SEPTEMBER

De vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse zijn sinds deze week weer geopend voor de herfstboostercampagne. Eerst zijn mensen met een verzwakte immuniteit, ouder dan 65 jaar en zorgverleners aan de beurt. Daarna wordt iedereen uitgenodigd.

In Ronse is er zondag de Ronse Run&Roll. De centrumstraten worden voor één dag omgetoverd in een grote loop- en skeelerpiste. Inschrijven kan alleen vandaag nog, dat kan via de website van de stad Ronse. De start en aankomst is steeds op de Grote Markt.

Multimove voor kids gaat opnieuw van start in Kluisbergen. Tijdens de lessen komen twaalf elementaire bewegingsvaardigheden aan bod. Afspraak in de sporthal in het Kluisbos vanaf oktober. Meer info op de website van de gemeente.

Dankzij het Milieufront Omer Wattez werden in de jaren 90 heel veel kasseistroken in de Vlaamse Ardennen beschermd en geklasseerd als onroerend erfgoed. Drie leden Paul Van Ceunebroeck, Marc De Jonghe en Robin Vanheuverswyn werden daarom opgenomen in de orde van Bescherming Kasseipatrimonium.

De serviceclub Marnixring Oudenaarde heeft 3000 euro geschonken aan vzw Levensblij. Levensblij is een school voor buitengewoon kleuter en lager onderwijs voor kinderen met een matige tot ernstige mentale beperking. Met het geld zal gespecialiseerd materiaal aangekocht worden. Het geld werd verzameld tijdens de Flandrienloop.

©VlaamseArdennen1