Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 JUNI

De brandweer van Oudenaarde is gisteren moeten uitrukken voor een brand in de Jacob Lacopsstraat. Daar had in een appartementsgebouw een oververhitte pan vuur gevat. De schade bleef beperkt maar er was veel rook. Alle bewoners moesten het gebouw verlaten, na een goeie verluchtingsbeurt kon iedereen weer terug naar huis.

Een grote toeloop gisteren in Ronse voor de eerste kermis in Vlaanderen. Voor de kermis van start ging was er al een file aan de toegang. Door de coronamaatregelen, is er maar 1 ingang en is het aantal mensen die tegelijk op de kermis mogen beperkt.

In Kluisbergen gaat het gemeentebestuur Villa Vogelsanck opnieuw te koop aanbieden. Dat was ook al eens in 2016 gebeurd. Het gaat om twee jeugdverblijven die aan een grondige renovatie toe zijn. De huidige uitbater had het liever anders gezien, maar kan de beslissing van Kluisbergen begrijpen.

Morgen gaan twaalf stappers 100 kilometer wandelen door de Vlaamse Ardennen. Het gaat om een gesponsorde tocht die geld in het laadje moet brengen voor het Kinderkankerfonds. De tocht start in Ename, via Zwalm, Zottegem, Brakel, Ellezelles, Maarkedal, Horebeke, Mater en Volkegem, om terug in Ename te eindigen.

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour had als aankomstplaats Louise-Marie gisteren. Remco Evenepoel kwam als eerste over de streep en is meteen de eerste leider. Door de coronamaatregelen gebeurde dit in een bijna leeg Louise-Marie.

Brouwerij Roman lanceert Adriaen Brouwer Bioblond. Het gaat om een degustatiebier met minder alcohol, maar aan smaak wordt niet ingeboet verzekeren Carlo en Lode Roman. Met Bioblond willen ze inspelen op de steeds grotere vraag naar bieren met minder alcoholvolume.

©VlaamseArdennen1