Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 DECEMBER

Op de Markt van Oudenaarde komt een grote kerstboom geschonken door de Duitse zusterstad Coburg. Ook de opbouw van de ijspiste is volop bezig. Meer uitleg van schepen John Adam krijgt u later vandaag via VlaamseArdennen1.

Het departement Omgeving onderzoekt momenteel monsters van geloosd water in de Molenbeek in Ronse. Sinds dit weekend wordt er aan de draadververij van Utexbel aan de Ninovestraat slib uit de bezinkbekkens gepompt. Er wordt nu onderzocht wat de impact op de Molenbeek is.

Nu zaterdag komen Stokman & Vos naar de Volksbond in Ronse. Met vrienden brengt ze er een avondje dollen met Beethoven bij Theater VTV. Astrid Stockman speelde vroeger toneel bij Theater VTV. Op het podium staan ook Liesbeth Devos en accordeonist Stijn Bettens. Gezien de geldende maatregelen zijn er maar tweehonderd plaatsen, meer info op theatervtv.be

In de Wortegemstaat in Bevere is gisteren een terreinwagen om zijn zij komen te liggen. De wagen reed richting Wortegem toen de chauffeur de controle over het stuur verloor, de weg lag er spiegelglad bij. De chauffeur kon zelf nog uit zijn wagen klimmen.

Norbert Desmet die samen met Willy Aelvoet uilenwandelingen organiseert in het Kluisbos heeft de Zilveren kerkuil ontvangen. De natuurconservator, gids en milieuactivist zet zich al jaren in, met veel lef en dierenliefde.

©VlaamseArdennen1