Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 DECEMBER

Het stadsbestuur van Oudenaarde heeft het ontwerp gekozen voor de bouw van de nieuwe Woeker XL. Het moet een cultuurzaal worden op maat van Oudenaarde als centrum van de Vlaamse Ardennen. De bouw zal starten in de zomer van 2024 en zal twee jaar later afgewerkt zijn. Er is een budget van 12 miljoen uitgetrokken.

De Warmste dag voor de vzw Sabel in Ronse is geschrapt. Voorzitter Jean-Pierre Sanspeur had het liever anders gezien, maar corona gooit roet in het eten. Hij is wel blij dat ze nu hun eigen inloophuis hebben, en dit binnenkort kunnen openen. Het inloophuis komt in de vroegere kinderkribbe en het latere postkantoor in de Bordetlaan.

De Hoedengilde Hoedenaerde uit Oudenaarde heeft hulpgoederen verzameld voor de mensen die afgelopen zomer getrokken werden door de watersnood in Luik. De goederen werden verzameld door de leden van de Hoedengilde en zullen vervoerd worden in een 35 kubieke meter container, die door Willy Naessens wordt ter beschikking gesteld. Hij is ook lid van de Hoedengilde.

De schoolomgevingen in Ronse krijgen een uniforme aankleding die de zichtbaarheid van de schoolgaande jeugd moet verbeteren. Er komen tevens nieuwe verkeersborden aan de invalswegen die de gereden snelheid zullen aangeven.

De Lucky Stars een dierenopvangcentrum in het Waalse Ellezelles organiseert voor de negende keer een kerstactie. Alle hulp is nodig want het dierenopvangcentrum is bezig met een tweede opvangcentrum in de Kapellestraat in Ronse. De producten van de kerstactie zijn te vinden op hun webshop.

Een man uit Ronse heeft zich voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde moeten verantwoorden voor mondelinge bedreiging en belaging. De feiten dateren van 2018, het ging om een burenruzie over een omheining. Er vielen woorden als je bol gaat eraf, je mag kiezen met de kettingzaal of met de haagschaar. Het parket vordert een gevangenisstraf, uitspraak op 3 januari.

©VlaamseArdennen1