Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 JUNI

De Sociale Huisvestigingsmaatschappijen Vlaamse Ardennen uit Oudenaarde en De Nieuwe Haard uit Ronse gaan hun krachten bundelen. De fusievennootschap zal actief zijn in 14 gemeenten en heeft het beheer over ruim 2000 sociale huurentiteiten.

In Oudenaarde wordt de mondmaskerplicht versoepelt in het stadscentrum. In de omgeving van scholen is het mondmasker niet langer verplicht en ook op het recyclagepark valt de verplichting weg. Op de braderie en op de wekelijkse markt moeten mondmaskers nog weg.

In een woning in Ronse zijn 230 verwaarloosde dieren weggehaald. Dat gebeurde na een klacht van de omwonenden. Zeven organisaties voor dierenwelzijn en de politie haalden de dieren uit een woning in de Wodecqstraat in Ronse. Ze waren zwaar verwaarloosd en worden nu door 7 asielcentra opgevangen.

NVA Oudenaarde wil geluidscamera’s om boomcars en straatracers aan te pakken. Het haantjegedrag is storend, zowel overdag als ’s nachts. Gemeenteraadslid Boris Labie vraagt daarom om geluidscamera’s te installeren en meer controles uit te voeren.

Slagerij Blockeel uit Oudenaarde heeft de mooiste vleestoog van Vlaanderen. Ze zijn de winnaars van de wedstrijd die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing had georganiseerd. Tom Blockeel is vooral trots op z’n korte keten.  Hij kweekt ook runderen, hun vlees met een typische smaak wordt in de slagerij verkocht.

©VlaamseArdennen1