Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 AUGUSTUS

Bij het bedrijf OIP in Oudenaarde zijn twee legertanks uitgebrand. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van nachtkijkers. De tanks waren waarschijnlijk aanwezig voor het installeren van de nachtkijkers. Er is een branddeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak te onderzoeken.  

Vandaag wordt in Ronse de toegang naar de crypte in de gerestaureerde Coletakapel heropend. Vandaag word de marteldood van Sint-Hermes, de stadspatroon van Ronse herdacht. Voor het eerst in 300 jaar zullen de relieken via de aloude toegang naar de crypte worden gebracht tijdens een traditionele eredienst om 11u.

In Oudenaarde worden 146 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dat gebeurt op 45 locaties. Daarvan zijn 11 publieke plaatsen, er worden ook mensen opgevangen bij familie en gastgezinnen en 12 gezinnen wonen zelfstandig. De stad heeft haar vooropgesteld opvangdoel behaald.

Ook in Oudenaarde in het Bernarduscollege kampt men net voor de start van het nieuwe schooljaar met een tekort aan lerarenkrachten. Nochtans bij het ingaan van de vakantie waren alle jobs ingevuld. Tijdens het verlof zijn er vier leerkrachten weggevallen, drie vacatures zijn intussen wel weer ingevuld. Men is nog op zoek naar een leraar wiskunde.

©VlaamseArdennen1