Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 DECEMBER

Het politiekorps van Ronse is gisteren ontvangen in het stadhuis van Ronse. Burgemeester Ignace Michaux sprak er zijn waardering uit voor het korps van Ronse. Hij wil van het bezoek een jaarlijkse traditie maken. De korpschef maakte van het moment gebruik om eretekens uit te delen.

De politie heeft gisterenavond via het platform Alarm Tilt opgeroepen voor waakzaamheid voor inbrekers. Er werden gisteren verschillende inbraken gemeld in het centrum van Oudenaarde. Inwoners werd gevraagd om deuren en ramen op slot te houden en de verlichting aan te laten.

Vanaf vandaag worden de Broodstraat, Nederstraat en Hoogstraat in Oudenaarde en shop & go-zone. Dat betekent dat parkeren er gratis kan, maar maximaal een half uur. Met de maatregel wil de stad zorgen dat er steeds parkeerplaatsen vrij zijn. De maatregel geldt tot en met maandag 9 januari.

De vzw Werken Glorieux gaat vandaag op zoek naar schoonmaakpersoneel tijdens een jobdag. Die vindt plaats van 15 tot 17u, er komen geen sollicitatiegesprekken of CV’s aan te pas. Kandidaten mogen zich gewoon melden aan het onthaal van het AZ Glorieux.

FC Kluisbergen is een steunactie gestart voor het gezin van een jeugdspeler wiens woning is uitgebrand. Dat gebeurde in Amougies, er was in de loop van de dag al een schouwbrand geweest, die geblust werd, ’s avond stond het huis in lichterlaaie. De woning werd vernield, de hond van het gezin bleef in de brand.

Vuurwerk op oudejaar in Ronse kan enkel na een schriftelijke toestemming van de burgemeester, dat geldt trouwens ook voor de Bommelsfeesten een weekje later. Wie toch vuurwerk zou afsteken kan een GAS-boete krijgen. Sowieso is er een groot vuurwerk op zaterdag 7 januari na de Bommelsstoet.

In het Bruulpark is een oude kastanjeboom op het dak van de bibliotheek terechtgekomen. De wortels van de oude boom knakten gisterenmorgen af en de boom kwam op de bibliotheek terecht. Dat zorgde voor flink wat schade, maar de bibliotheek kon open blijven.

©VlaamseArdennen1