Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 MEI

Een medewerker van Fluvius uit Oudenaarde die op Facebook nogal straffe en racistische taal gebruikte is ontslagen. Dat gebeurde na een persoonlijk gesprek. Volgens netbeheerder Fluvius passen geweld, haat en racisme niet in de waarden waar het bedrijf voor staat. Fluvius heeft ook klacht ingediend bij de politie.

In de aanloop van de Sint-Hermesommegang zondag laten de dragers en belders voor het eerst hun eigen vlag wapperen, met daarop het wapenschild van hun maatschappij. Deze vlaggen komen er naast de groen-witte Fiertelvlaggen.

Gisteren telde het AZ Oudenaarde nog 11 coronapatiënten, dat schrijft Het Laatste Nieuws.  1 patiënt ligt op intensieve zorgen. Ook in Oudenaarde zet de daling zich dus verder door.

Michèle Lammens, directrice van Campus Glorieux werd voor de start van de examens in de bloemen gezet. Met alles erop en eraan, de 62 jarige die op 31 augustus met pensioen gaat werd naar school gebracht in een oldtimer Porsche, waar ze ook de titel van de leerlingen meekreeg als “Slimste Mens van Campus Glorieux Secundair”

De Tissenhovemolen in Mater zal gerenoveerd worden. De gemeenteraad van Oudenaarde zal daarvoor een budget van 350.000 euro vrijmaken. De beschermde windmolen is twee wieken kwijt en verkeert in slechte toestand.

Uit een enquête van Groen blijkt dat er in Oudenaarde nood is aan meer zitbanken. Vooral langs de Schelde, niet enkel in Oudenaarde zelf, maar ook de deelgemeenten. Op nummer twee staat het Spei. Verder langs wandelpaden en fietswegen. Sommige vragen ook picknicktafels. Schepen John Adams zal de vragen bekijken.

©VlaamseArdennen1