Nieuws

NIEUWS 5 JULI

Het buurtcomité GRUP Linkeroever is een affichecampagne en een petitie gestart tegen de plannen om 1300 woningen te bouwen in Oudenaarde. De forse woonuitbreiding kan volgens het comité niet zonder mobiliteitsplan.

De bushokjes aan het station van Ronse zijn geplaatst. Net op tijd om te kunnen schuilen tegen regen en zon, aangezien deze zomer er geen treinen rijden, door werkzaamheden aan de sporen. Vroeger kon men schuilen onder de metalen luifel, maar die werd een tijd geleden afgebroken, omdat hij in slechte staat was.

In Maarkedal heeft de brandweer op verschillende plaatsen hulp moeten bieden tijdens en na de zware regenval van gisteren. De Molenbeek kon aan de Kaperij het water niet slikken en de straat liep opnieuw onder.

Tim Merlier start morgen niet meer in de Ronde van Frankrijk. Daar is het vandaag rustdag, Merlier stapte af gisteren in de laatste Alpenrit. Merlier won vorige week nog een tourrit, en bewees daar zijn goeie vorm. Zijn ploegmaat Mathieu van der Poel stapte gisteren ook al af, met het oog op de Olympische Spelen.

De regenval gisteren heeft ook in oostelijk Ronse voor problemen gezorgd. De Molenbeek en Trochbeek konden de hoeveelheid water niet slikken en dat zorgde oa voor wateroverlast aan de voet van de kanarieberg.

De sociale kruidenier De Kaba in Oudenaarde heeft een nieuwe koelwagen in gebruik genomen. Deze zal gebruikt worden om voedingsmiddelen op te halen bij de lokale handelaars, deze voeding wordt dan gratis verdeeld onder de meest kwetsbare inwoners. De nieuwe koelwagen kwam er dankzij steun van de Nationale Loterij.

In Horebeke zijn de glasbollen op het speelpleintje ’t Koekoeksnest na negen maanden nog altijd niet weggehaald. Nochtans besliste de gemeenteraad om ze weg te halen van het speelpleintje, nadat er oa een probleem was geweest met een westenplaag.

Kruisem heeft een rouwregister online gezet voor veldrijdster Jolien Verschueren. De Kruishoutemse was 31 en had een hersentumor. Het rouwregister staat op de website van de gemeente. Daar biedt Kruisem ook haar medeleven aan bij de familie. Jolien Verschueren won onder andere twee keer de Koppenbercross in Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1