Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 JUNI

Vanaf vandaag is er Braderie in Oudenaarde. Een aantal straten in het centrum zijn zelfs verkeersvrij gemaakt om het shoppen nog aangenamer te maken. Schepen van Economie Julie Dossche :

Naar aanleiding van Wereldhumanismedag heeft de 24 jarige Fauve Debuysscher de nederlandse vertaling van een oud Duits volkslied op het raam van het Vrijzinnig Centrum De Branderij geschreven. Het schrijven op het raam in de Zuidstraat duurde drie uur.

Twee jonge bewoners met kinderen van de Grote Herreweg in Ruien zijn niet tevreden. Door een nieuwbouwproject naast hun deur is de toegang tot hun huis bemoeilijkt. Zo moesten ze deze week met twee zieke baby’s en een peuter door de regen naar de dokter.

Er ligt geen enkele coronapatiënt meer in het AZ Oudenaarde. Dat is voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie. Vorige week werd de cafetaria al terug heropend en kan iedereen het ziekenhuis binnen en buiten via de hoofdingang.

In Eine is aan de Scheldekant een terreinwagen in de talud gereden. De chauffeur raakt de controle over z’n stuur kwijt, reed eerst door een haag tussen het wegdek en het fietspad en dook daarna naar beneden. De chauffeur raakte niet gewond.

Vanavond speelt KSV Oudenaarde z’n eerste oefenpartij tegen eersteklasser SV Zulte Waregem. Tijdens de trainingen bleek iedereen van Oudenaarde fit. De wedstrijd mag door maximaal 400 mensen bijgewoond worden.

Oudenaarde gaat op zoek naar ‘Duurzame Helden’. Het gaat om lokale helden die hun steentje bijdragen om Oudenaarde aangenamer, groener, gezonder, eerlijker, energiezuiniger, socialer, veiliger en/of properder maakt. Nomineren kan via oudenaarde.be/duurzamehelden.

In De Klijpe in Ronse reed tijdens een verkeerscontrole bijna een kwart van de bestuurders te snel. Er is een snelheidslimiet van 50 km per uur, maar 23.3 procent reed dus te snel.  Ook op andere plaatsen in Ronse werden snelheidsduivels geflitst.

©VlaamseArdennen1