Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 5 OKTOBER

De Vlaamse Waterweg gaat opnieuw een aanvraag indienen om de bomen in de jachthaven van Oudenaarde te kappen. Eerder raakte bekend dat ze van hun huidige vergunning afzien. De Vlaamse Waterweg laat nu weten, dat de plannen niet gewijzigd zijn, maar dat er een nieuwe aanvraag komt die beter zal gemotiveerd zijn.

Morgen start in Ronse de week van de fairtrade. Tal van activiteiten moeten de eerlijke handel promoten. De jarige wereldwinkel Oxfam, zal zaterdag met de Oxvan op de wekelijkse markt staan, je kan er een kop koffie drinken, zondag is er een fairtrade-ontbijt in ’t Kapittel.

De geklasseerde goederenloods aan het station van Ronse staat nog te koop op een immosite, maar toch is er een aanvraag ingediend om er negen wooneenheden, twee kantoren en een horecazaak in onder te brengen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Serviceclub Lions en De Vrolijke vrienden uit Ronse zijn met een vrachtwagen vol kantoormeubelen gereden naar het Waalse Aubel in de provincie Luik. Dat dorp werd getroffen door de watersnood. De kantoormeubelen werden door Rondom Media ter beschikking gesteld, zij zijn onlangs verhuisd.

De 12 jarige Dree’ken uit Nederame heeft met een online winkel voor eigen kledingverkoop zo’n 8300 euro verdient voor het Kinderkankerfonds. Bij Dree’ken zelfs werd in januari een tumor vastgesteld in de buik. Hij is intussen aan de beterhand en zeer fier met het bedrag dat hij kan schenken aan het Kinderkankerfonds.

De gemeente Maarkedal stapt mee in het Vlaams Lokaal Energie- en Klimaatpact, dat heeft de gemeenteraad beslist. Het pact legt concrete doelstellingen voor energie- en klimaatbeleid vast op lokaal niveau. Bij verdere beleidsbeslissingen zal rekening gehouden worden met het pact.

©VlaamseArdennen1