Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 APRIL

De Ronde Van Vlaanderen is op alle vlakken meer dan geslaagd. Dat zei gouverneur Carina Van Cauter. Er waren slechts zeven administratieve aanhoudingen voor dronkenschap en ordeverstoring. En er was een Oost-Vlaamse overwinning met Lotte Kopecky. Wat de propere ronde betreft werden 26 inbreuken vastgesteld op het zwerfvuilbeleid. Het was al properder dan andere jaren, maar toch werd nog veel vuil achtergelaten. Op alle plaatsen in onze regio was er enorm veel volk te bespeuren. Twee edities zonder publiek zijn dus verteerd.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 80 jarige man gestorven bij een woningbrand in de Kruisstraat in Ronse. Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat de brand werd aangestoken. Een wanhoopsdaad wordt niet uitgesloten. Er werd een branddeskundige aangesteld om de oorzaak te onderzoeken.

Zaterdag is een seingever langs het parcours van We Ride Flanders gewond geraakt. De man belette een chauffeur om op het parcours te rijden. De chauffeur probeerde dan maar zelf de nadars weg te halen, toen de seingever dit belette kreeg ie rake klappen. Hij hield er een gebroken kaakbeen en een oogkas aan over. De agressieveling vluchtte weg maar kom geïdentificeerd worden op basis van zijn nummerplaat.

©VlaamseArdennen1