Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 APRIL

Het kunstwerk Day9 van de Mullemse kunstenaar Kris Martin krijgt een nieuwe locatie. Momenteel staat het op het einde van de Scheldekop. Maar daar komt het werk dat 54.000 euro kostte niet tot zijn recht, want je ziet het amper staan zegt cultuurschepen Stefaan Vercamer. Er wordt nu naar een nieuw locatie gezocht.

In Ronse wil men jongeren informeren over de effecten van cannabis met de campagne ‘Bijzonder Zonder’. Zowel secundaire scholen, bijzondere jeugdzorg als jeugdverenigingen worden bij de campagne betrokken. Er zijn met Ronsische acteur ook filmpjes opgenomen, waarin enkele jongeren getuigen dat ze geen drugs nodig hebben om te kicken.

In de bossen in onze regio kan je weer genieten van de boshyacinten. Deze doen de bodem van het bos blauw kleuren. De ‘blauwe kousen’ zoals ze ook wel genoemd worden staan volop in bloei. Wie de pracht gaat bewonderen wordt gevraagd niet door de bloemen te lopen, noch erop of ernaast. Want dat heeft voor effect dat de bloemen verdwijnen en niet meer terugkomen.

©VlaamseArdennen1