Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 OKTOBER

Gisteren kon je Steenbakkerij Vande Moortel in Oudenaarde bezoeken naar aanleiding van Open Bedrijvendag, en dat deed ook Vlaams Minister Matthias Diependaele, die onder de indruk was :

Vlaams Minister Matthias Diependaele

en de Vlaamse baksteen is succes :

Minister Matthias Diependaele bij Filip Schamp.

Zeven koppels zijn kandidaat voor de Bommelskroon 2023. Koning Jens en Koningin Justine dragen de Bommelskroon intussen twee jaar door corona. Hun opvolgers erejonker Jacky en eredame Evi, zullen op 27 november hun finale show opvoeren en hun kandidatuur afronden. Tijdens de verkiezingsavond op 27 november in het COC zullen de zeven andere koppels strijden voor de titel van 2023.

Dit weekend kon er weer gefeest worden in Evenementenhal De Qubus. Zo was er zaterdag Retro Reunion, DJ X-tof stond er voor corona als 1 van de laatsten en was er nu weer bij :

DJ X-tof

Het Ronde Van Vlaanderenplein in Oudenaarde wordt verwaarloosd zegt gemeenteraadslid Dagmar Beernaert van Vooruit. Het pleintje achter het centrum Ronde Van Vlaanderen ligt er vuil bij, er staat onkruid en de kinderspelletje op de grond zijn onleesbaar geworden. De bewoners en handelaars deden ook al hun beklag bij het stadsbestuur.

De chiro van Ronse heeft een nieuwe stek in de vroegere schoollokalen van de Sint-Pietersparochie. Na jaren van zoeken hebben ze nu een eigen vaste stek gevonden. Er was tijdens de zomer wat opknapwerk nodig en zondag was er in de lokalen een opendeurdag.

De werken in de Heurnestraat gaan een nieuwe fase in vanaf vandaag. Een aannemer zal er twee maanden werken op het traject Grimbergen-Dal. Het oude wegdek wordt opgebroken en er komt een nieuwe fundering en toplaag. Tijdens de werkuren is er geen verkeer mogelijk.

©VlaamseArdennen1