Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 5 MEI

Op de N60 in Nukerke is gisteren een spectaculair ongeval gebeurd. Richting Ronse kwam een wagen op de pechstrook terecht, ramde drie geparkeerde voertuigen en botste daarna nog tegen een bestelwagen. De bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond.

De fietszone is gisteren gelanceerd op de Markt met een fietshappening. Als Wielerstad van Vlaanderen kon Oudenaarde niet achterblijven, Schepen van Mobiliteit Peter Simoens :

Schepen Peter Simoens bij Dirk Moerman, het volledige interview is hier te beluisteren.

De gemeente Kluisbergen verkoopt het vakantiedomein Vogelsanck in het Kluisbos. Vanaf 650.000 kunnen de 2 gebouwen gekocht worden. Er zijn honderd slaapplaatsen en ruim 3 hectare bos. Bieden op Villa Vogelsanck kan tot 17 juni.

De vierde fase voor de renovatie van de Sint-Hermesbasiliek heeft gisteren groen licht gekregen. Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele kent een premie van bijna 750.000 euro toe. Het geld zal dienen voor de renovatie van het schip. In 2021 begon de restauratiecampagne van de daken.

Wie heeft de 74 jarige Georges Van Den Bussche uit Oudenaarde gezien ? De man is op maandag 2 mei voor de laatste keer gezien in de Pauwel Vander Scheldenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor? De federale politie en het parket verspreiden daarom een opsporingsbericht. Meer op politie.be

https://www.politie.be/5998/nl/opsporingen/vermiste-personen/meerderjarigen/georges-van-den-bussche

©VlaamseArdennen1