Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 MEI

Bij een verkeersongeval in Moregem is een man uit Gent levensgevaarlijk gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Heerbaan met de Lindestraat gisterenmiddag rond drie uur. De chauffeur van een koeriersbedrijf reed het kruispunt op, maar zag een vrachtwagen niet aankomen. Een botsing was onvermijdelijk en de chauffeur van de bestelwagen werd in allerijl naar het UZ in Gent gebracht. De Heerbaan werd een tijdlang afgesloten.

Het circulatieplan Bevere-station in Oudenaarde zal volgende week de eerste aanpassing kennen, dat zegt Peter Simoens, Schepen van Mobiliteit.   

Er wordt met de opmerkingen dus wel degelijk rekening gehouden.    

Het circulatieplan zou zelfs volledig kunnen verdwijnen de evaluatie :

Het volledig gesprek is hier te beluisteren :

De VZW Sabel opent morgen officieel haar inloophuis in de Jules Bordetlaan in Ronse. De vereniging helpt mensen die geraakt werden door kanker om te gaan met de ziekte. Het inloophuis staat open voor kankerpatiënten uit de Vlaamse Ardennen. Ook hun naasten kunnen er terecht. Normaal was de officiële opening in december voorzien, maar daar stak corona een stokje voor.

In Heurne heeft een zware brand gewoed in een garage van een villa. Het was de bewoner zelf die de brand vaststelde bij zijn thuiskomst. Bij aankomst van de brandweer in de Weihagestraat woedde de brand al hevig in de garage en verspreidde de rook zich door de villa. De villa kon gevrijwaard blijven van de brand, die waarschijnlijk ontstaan is door een batterijlader.

Het gaat steeds beter met de 12 jarige Julie uit Ronse, die op zaterdag 23 april in Veurne door een wagen omver werd gereden. De revalidatie zal nog een hele tijd duren, maar intussen zette Julie alweer haar eerste stapjes. De afgelopen dagen is er een miraculeuze vooruitgang laat een blije papa weten.

In Oudenaarde is de 92 jarige Adrien De Vos overleden, velen kennen hem beter als ‘Meneer Spiers’. Zijn dagelijkse wandelingen in het centrum, maakte dat hij deel uitmaakte van het stadszicht. De man werd geboren, leefde en stierf in Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1