Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 SEPTEMBER

Oudenaarde moet meer aandacht hebben voor de drugproblematiek dat zegt oppositieraadslid Dagmar Beernaert van Vooruit. Vooral op de Markt en het Liedtspark komen steeds meer jongeren in contact met drugs. Meer actie van het stadsbestuur is dus nodig volgens Beernaert.

Op het dorpsplein van Nukerke is er morgen om 21 uur de zevende tractorenzegening. De organisatie berust bij het jong Algemeen Boerensyndicaat Vlaamse Ardennen en is in handen van Frederic en Vera Roman uit de Hollandstraat in Nukerke.

Bij een controle op vervoerbewijzen op de autobussen van de Lijn is gebleken dat 1 op 6 zonder ticket rijdt. Politie en controleurs van de Lijn deden de controle op 13 autobussen, er werden 447 reizigers gecontroleerd, tegen 68 werden een proces-verbaal opgesteld.

Het vLEESHUIS, de bibliotheek van Oudenaarde, heeft sinds de heropening na de renovatie al 1000 nieuwe leden. Loïs Moreels, 12 en haar broer Niels van elf deden de teller op 1000 springen. Ze ontvingen van de schepen van Cultuur Stefaan Vercamer hiervoor een geschenk.

©VlaamseArdennen1