Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 OKTOBER

De Vlaamse Waterweg gaat dan toch niet de bomen kappen in de jachthaven van Oudenaarde. Er is een vergunning om de bomen te kappen, maar tijdens een hoorzitting liet de advocaat van de Vlaamse Waterweg weten dat ze afstand doen van de vergunning. Of dit afstel of uitstel is, is niet geweten.

Naar aanleiding van Open Bedrijvendag kan je vandaag terecht in Steenbakkerij Vande Moortel aan de Scheldekant in Oudenaarde. De steenbakkerij is meer dan 150 jaar oud. Momenteel produceert het familiebedrijf 95 miljoen stenen per jaar. Een bezoek vandaag kan van 10 tot 17u en duurt 30 à 45 minuten.

Op de Klijpe in Ronse kan men vandaag houtsnijwerk uit Bethlehem kopen. In de OLV van Altijddurende Bijstandskerk staat een stand met kunstartikelen uit Bethlehem. De kunstwerken werden door Palestijnse christelijke families gemaakt.

Door het succes wordt de Universus tentoonstelling, een overzicht van de werken van beeldend kunstenaar Johan Tahon verlengd tot 7 november. Meer dan tienduizend bezoekers, waaronder de koning en nog blijft de vraag groot, daarom werd beslist de tentoonstelling in het MOU langer op ten houden, op weekdagen tussen halftien en 17u, in het weekend van 14 tot 17u.

©VlaamseArdennen1