Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 NOVEMBER

In een villa in Wijnendale in Oudenaarde heeft het gisteren gebrand. De brand zou ontstaan zijn door een omgevallen kaars. De 93 jarige bewoonster kon zich met de hulp van een buurman tijdig uit de voeten maken. De brandschade bleef beperkt tot de woonkamer, in de andere ruimtes was er wel rookschade. Er raakte niemand gewond.

Er komen in de Vlaamse Ardennen 81 extra laadpalen voor elektrische voertuigen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters beslist. In onze regio gaat het om 10 normale in Kruisem, daar komen ook 5 snelle en 10 ultrasnelle laders bij. In Ronse komen er zes, Oudenaarde vier, Wortegem-Petegem vier en Zwalm 2.

In de Charles Vandendoorenstraat in Ronse hebben vandalen een kasseisteen gegooid in de zijruit van een geparkeerde personenwagen. De politie heeft intussen een onderzoek geopend. Er is niet bekend of er iets uit de wagen gestolen  werd.

Afgelopen weekend hebben inbrekers een woning in De Klijpe in Ronse doorzocht. De bewoners waren op dat ogenblik met vakantie. De precieze buit evenals de omvang van de schade is nog niet gekend.

©VlaamseArdennen1