Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 MEI

Ook Elisabeth Meuleman uit Oudenaarde is kandidaat-voorzitter voor de partij Groen. De 46 jarige Meuleman is Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid in Oudenaarde en is kandidaat samen met het Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno. Vandaag worden de kandidatenduo’s officieel voorgesteld, op 11 juni kiest de partij een nieuwe voorzitter.

De Marnixring Ronse Taalgrens en het Davidsfonds Ronse gaan salongesprekken houden over de toekomst van de Fiertelommegang. Twee weken voor de Fiertelommegang gaan de gesprekken door op vrijdag 27 mei, in CC De Ververij. Heel wat gasten zullen hun visie geven.

Deze voormiddag zijn er in Oudenaarde tal van fietsactiviteiten om de omschakeling van dertien centrumstraten naar een fietszone te vieren. Het stadsbestuur roept iedereen op om met de fiets naar de Markt te komen, daar is er ondermeer een fietsbehendigheidsparcours, een parcours over de voorrangsregels en infostandjes.

De KBO-run, één van de grootste loopevenementen van Oudenaarde gaat dit jaar niet door. Door het lerarentekort, de coronaleerachterstand en de instroom van anderstalige leerlingen staat de kernopdracht van het onderwijs momenteel voor deze uitdagingen. Daarom is beslist dit jaar de KBO-run niet te laten doorgaan, aangezien hier organisatorisch ook heel wat komt bij kijken.

De stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Oudenaarde heeft een nieuwe naam. Voortaan heet ze PARCOUR. Het verwijst naar de creatieve reis, maar ook persoonlijke begeleiding van de leerlingen, maar ook naar de locatie gelegen tussen het Park Liedts en de koer.

Er is onrust in de Gentse Heerweg, op de grens van Waregem met Kruisem. Een bedrijf wil daar een breekwerf bouwen voor steenpuin. Maar de buurt vreest lawaai- en stofhinder. Katrien Van Den Broecke:

Het openbaar onderzoek loopt tot halfweg deze maand.

©VlaamseArdennen1