Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 31 MAART

In Oudenaarde is Piet De Loof unaniem herverkozen als voorzitter van de partij N-VA. Hij maakt meteen ook drie strijdpunten voor de verkiezingen van 2024 bekend. Er moet een herleving komen van Oudenaarde als winkelstad met een meerjarenplan voor strategie en communicatie, er moet een zo groot mogelijke transparantie komen bij beslissingen en echte inspraak in het beleid. En tot slot moet er een inhaalbeweging komen voor de deelgemeenten.

Op de Ronde Van Vlaanderen dit weekend is het gebruik van wegwerpbekers en -borden verboden. Ook voor de organisatoren van randevenementen. Bedoeling is de afvalberg te verkleinen en in te zetten op duurzaamheid. De organisatie en politie laten ook weten dat er opnieuw alcohol- en snelheidscontroles zullen zijn.

De stad Oudenaarde heeft een nieuwe vlag voor de Ronde Van Vlaanderen. De nieuwe vlag is voor 10 euro verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme. De vlag is 1 meter op anderhalve meter groot en naast het logo van Oudenaarde is er ook een groot hart op terug te vinden.

De beschermde vierkantshoeve Schaliënhof in de Hasselstraat in Maarke-Kerkem wordt omgebouwd tot een woongemeenschap met respect voor de erfgoedkarakteristieken. Daarom komt het project in aanmerking voor een premie. Ten laatste op 1 december is hierover uitsluitsel. Het gaat om de premie van Vlaams minister Mathias Diependaele in het kader van het relanceplan rond erfgoed en wonen.

Morgenvoormiddag zullen een deel van de Vaddenhoek en Cieskensstraat in Mullem zonder water zitten. Dat komt door werken. Tussen 9 en 14u zal er geen water zijn. Watermaatschappij Farys raadt de bewoners aan om alle kranen dicht te draaien en alle toestellen die op het waternet zijn aangesloten uit te zetten.

©VlaamseArdennen1