Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 JUNI

De Graaf Van Landaststraat in Eine is weer open voor het verkeer. De drukke verbindingsweg tussen de gewestweg N60 en Eine is gisterenavond geopend met een nieuw wegdek, een nieuw rioleringssysteem en meer groen en bredere fietspaden. Die werken hebben bijna een half jaar geduurd.

De Passage in Ronse zal dit weekend vol kamerplanten staan. Het jonge Belgische bedrijf PUP plants organiseert er immers een plantenpop-up. Er zullen meer dan 400 plantensoorten te bewonderen zijn, bijna allemaal van Belgische makelij. De toegang is mogelijk tussen 10 en 18u.

Onder het motto Elsegem leeft, organiseert het gelijknamige feest comité dit weekend opnieuw een grote Sinksenkermis in het dorp. Twee jaar kon de Sinksenkermis niet doorgaan door Corona.  Vandaag is er een ludieke wielerwedstrijd en vanavond Bal Populaire. Morgen een eucharistieviering, wijding van paarden, tractoren, honden en fietsen. Daarna aperitief en eetfestijn gevolgd door een wandelzoektocht en optredens. Morgen is er de dag van de Lege portemonnees. Meer info op elsegemleeft.be

©VlaamseArdennen1