Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 OKTOBER

De vier gemeenten die willen fusioneren gaan een studie bestellen die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. Gisteren hebben de burgemeesters hun plannen voorgelegd aan het personeel en de raadsleden. Ook het kabinet van Vlaams minister Bart Somers kwam toelichten hoe het traject werkt. Er werd ook gezegd dat er pas een fusie komt als de bevolking dat wil. Het Vlaams Belang uit de gemeenten was aanwezig en voerde actie voor een volksraadpleging.

Er komt in Ronse een satellietvestiging van Overkop-huis. Daar kunnen jongeren met mentale problemen terecht voor therapeutische hulp. Het is laagdrempelig en kan voor jongeren tot 25 jaar. Het Overkop-huis komt in de Oude Brouwerij Dekeyser en is een samenwerking met de Stad Aalst.

De 70 jarige Jean-Pierre Stockman, gemeenteraadslid voor Vooruit in Ronse is gisteren zwaargewond geraakt. De man viel van een ladder in zijn boomgaard aan de Steenweg op Rozenaken. De eerste zorgen werden ter plaatse toegediend, de man werd daarna naar het AZ Glorieux gebracht.

Dit weekend kan je in Kluisbergen gaan kijken naar de film Adam en Eva. Dat in de tot cinema omgetoverde De Brug. Veel scènes werden ook in Kluisbergen gedraaid en ook veel Kluisbergenaren zullen herkenbaar zijn in een bijrol. Acteurs in de film zijn onder meer Marijn Devalck, Peggy Schepens en Bob De Moor. Meer op adameneva.be

©VlaamseArdennen1