Nieuws

NIEUWS 4 FEBRUARI

Het sportpark aan de Kortekeer in Nukerke komt er niet. Het Agentschap Natuur en Bos ziet ook de afgeslankte versie niet zitten, en schreef een vernietigend rapport. Tijdens het volgende schepencollege zal nu bekeken worden hoe het verder moet. Dit is alvast geen goed nieuws voor KVV Vlaamse Ardennen, die dringend een nieuw terrein nodig hebben. KVV is tevens fusiegesprekken gestart met KSK Ronse.

De 38 jarige Kristof Berte uit Oudenaarde is de nieuwe scenarist voor de stripreeks Jommeke. Voor de  nieuwste strip, intussen al de 308ste van Jommeke ‘ Het Verpeste Kamp’ heeft Berte het scenario geschreven.

Een bus van de Lijn is woensdagavond in Ronse bekogeld met stenen. Dat gebeurde in de wijk Scheldekouter. De voorruit werd verbrijzeld. Eerst werd geen rookbom gegooid en daarna volgden er stenen. De 55 jarige chauffeur is zwaar onder de indruk.

In Mater is de 100ste verjaardag van Julia De Staebel gevierd. Naast de familie was ook een delegatie van de Stad Oudenaarde aanwezig. De kranige dame woont nog altijd in haar eigen huis. Burgemeester Marnic De Meulemeester overhandigde de 100 jarige dame enkele Oudenaardebonnen ter waarde van 250 euro.

In Oudenaarde is ex-scheidsrechter René De Bleeckere overleden op 78-jarige leeftijd. De Bleeckere, geboren en getogen te Oudenaarde was scheidsrechter bij de Koninklijke Belgische voetbalbond van 1961 tot 1987 en leidde in die periode ontelbare wedstrijden in eerste klasse. Ook zijn zoon Frank trad later in zijn voetsporen.

In Ronse wordt deze week ook de week van de Belgische Muziek in de kijker gezet. Er was de hele week Belgische muziek in het stadscentrum te horen en morgenvoormiddag draait DJ007 aan de bibliotheek live Belgische verzoeknummers en is er een mini-concert van Kas Per. Om 11u gaat de Beiaard Belgisch en ’s avonds is er Belgische jazz in CC De Ververij.

©VlaamseArdennen1