Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 JUNI

In Ronse zijn er tot begin september extra alcoholcontroles. Deze kaderen in de zomerse BOB Campagne met de slogan ‘Mijn BOB is top’. Ook tijdens het EK voetbal en de hele zomer zal er dus extra gecontroleerd worden op rijden onder invloed.

Wandelclub Hanske De Krijger uit Oudenaarde heeft 3 nieuwe coronawandelingen uitgestippeld die je op eigen tempo kan wandelen. Het gaat om bewegwijzerde routes van 5, 8 of 14 kilometer. Meer info is terug te vinden op hanskedekrijger.be

Bij snelheidscontroles in Ronse zijn 207 chauffeurs tegen de lamp gelopen, ze reden allemaal te snel. Vooral een chauffeur op de Ninoofsesteenweg mag een gepeperde rekening verwachten, hij reed 133 waar 90 is toegestaan.

Vanaf 3 juli en dat tot en met 29 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen Ronse en Oudenaarde. Dat komt omdat de dwarsliggers vernieuwd worden en enkele andere werken worden uitgevoerd. Na augustus gaan de werken verder tot 1 oktober al zal er dan enkel ’s nachts gewerkt worden.

De oppositie in Wortegem-Petegem heeft een open brief geschreven naar het schepencollege over de verdeling van de middelen van het coronanoodfonds. Ze willen inspraak in de verdeling van het fonds van bijna 58000 euro. Dat geldt moet gaan naar de cultuur- jeugd en mediasector.

Ook ’t Eins Feestcomite gaat de matchen van de Rode Duivels op groot scherm brengen. Plaats van afspraak is de parking van Dranken Pede in de Lindestraat in Eine. 400 mensen kunnen er zittend aan een tafel van vier genieten van voetbal op groot scherm.

De 28 jarige Ifra Diop wordt de nieuwe voorzitter van Jong CD&V Oudenaarde. Hij volgt Thijs Van De Velde op, die ondervoorzitter blijft. Diop is lid van het Einse Feestcomite en professioneel aan de slag als commercieel medewerker. Jongeren moeten hun stem laten gelden en af en toe eens tegen de schenen durven stampen, zegt de nieuwe voorzitter.

Dat de Zulzeekse feesten niet doorgaan dit jaar, kon je eerder al bij VlaamseArdennen1 vernemen, alle energie gaat nu naar de editie van 2022. Dan zullen de Zulzeekse feesten doorgaan op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli.

©VlaamseArdennen1