Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 5 FEBRUARI

In het textielbedrijf Associated Weavers op de industriezone Klein Frankrijk is een werknemer om het leven gekomen door een arbeidsongeval. Het ongeval gebeurde vrijdagochtend in één van de productiehallen van het bedrijf. Een 27 jarige mekanieker uit Oudenaarde was herstellingswerken aan een machine aan het uitvoeren toen een zwaar onderdeel om onverklaarbare reden loskwam en terechtkwam op het hoofd en bovenlichaam van het slachtoffer.

In Oudenaarde kan je in een unieke setting een valentijnsfoto maken en prijzen winnen. Van maandag 7 tot maandag 14 verstopt de vzw Oudenaarde Winkelstad een bankje op een mooie locatie. Het gaat om vier geheime locaties, wie het bankje ziet kan er foto’s maken en deze posten op Facebook of Instagram met de #BeleefOudenaarde en #WeekvandeliefdeOudenaarde. Op 16 februari worden de winnaars bekendgemaakt van de restobonnen van 100 euro en de flessen champagne.

Het vandalisme in de Tuinwijk in Ronse blijft voortduren. Jongeren hebben er de achteruit van een wagen ingeslagen, die voor de woning van de eigenaar stond. Bij de woning ernaast werd de garagepoort beschadigd en bij een andere woning werd de gevel bespoten met een brandblusser. Gisteren meldde we al dat een stadsbus was bekogeld met stenen in de wijk Scheldekouter. Intussen werd ons bevestigd dat het al om het derde voorval ging deze week.

Met de actie ‘Podium zoekt artiest’ gaan de Dienst Cultuur van Oudenaarde en De Woeker op zoek naar podiumtalent uit eigen regio. Dat kan een jeugdige starter zijn tot en ervaren rot. Aanmelden kan viahttp://www.oudenaarde.be/nl/podiumzoektartiest