Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 APRIL

De triagepost Oudenaarde heeft gisteren na exact 2 jaar de deuren gesloten. De triagepost werd tijdens de coronacrisis geïnstalleerd om de hulpdiensten te ondersteunen. Patiënten werden er na doorverwijzing door de huisarts getest. In totaal kwamen 40 000 mensen langs de triagepost.

Via de website van de Stad Ronse kan u nog tot en met 31 mei uw mening kwijt over de werking van CC De Ververij. Het invullen van de enquête is anoniem en neemt een kleine 10 minuten in beslag. Wie deelneemt kan Bongo-bonnen winnen.

De Ronde Van Vlaanderen zondag zal gesloten worden met een afterparty op de Markt in Oudenaarde. Vanaf 19u start het feest met Les Princes Des Bois, moderne pop en rock. Daarna is het beurt aan DJ Dylanski en afsluiten gebeurt door Gusto en Joran.

Tijdens de Ronde staat de Koninklijke Harmonie Vlaamse Ardennen terug op het Kwaremontplein. En ze zijn wat maar tevreden dat het met publiek is. Ze zullen de inkomsten nodig hebben want hun kas is bijna leeg. Het mag dan wel corona geweest zijn, toch waren er uitgaven om de leden te blijven binden.

Dienstencentrum de Vesting in Oudenaarde heeft meer dan 200 vrijwilligers getrakteerd op een feestmaal. De vrijwilligers werken mee in de mindermobielencentrale, ze houden de bar van het sociaal restaurant open, helpen in het rusthuis en doen administratieve taken. Ook bij evenementen en bij de sociale kruidenier zijn ze van de partij.

In Taverne COC in Ronse zijn de winterkampioenen van Petanqueclub COC bekendgemaakt. Willy Verleyen bij de heren en Bettina Lepez bij de dames zijn de winterkampioenen. Uitgekeken wordt nu naar de zomercompetitie, die gespeeld wordt op de petanquebaan aan Stadsfeestzaal COC.

©VlaamseArdennen1