Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 21 DECEMBER

De oppositie in Oudenaarde heeft de verkiezing van het burgerbudget ‘manipulatie en boerenbedrog’ genoemd. Cultuurschepen Stefaan Vercamer geeft toe dat er beginnersfouten zijn gemaakt. Zo had het project De Tuinfabriek nooit de volgende ronde mogen halen, omdat het niet realiseerbaar binnen de 2 jaar en onmogelijk is met het budget van 25.000 euro. De winnaars werden een ontmoetingsplaats aan de Tissenhovemolen en een speelpleintje in Leupegem.

In de Olifantstraat in Ronse is gisteren een Nederlandse vrachtwagen tegen een geparkeerde wagen gereden. Dat gebeurde tijdens het manoevreren. De wagen wou het bedrijf PMR binnenrijden en boorde zich in de flank van de geparkeerde wagen. Door het ongeval werd het verkeer omgeleid wat voor grote verkeerhinder zorgde in het centrum.

In het vaccinatiecentrum van Oudenaarde is gisteren de laatste prik gezet. In Ronse was dat al op 10 december het geval. In totaal werden 310.000 vaccins toegediend in beide vaccinatiecentra. Vanaf nu wordt de boosterprik gezet door de huisarts, apotheker of thuisverpleegkundige.

De kansarmoedevereniging ‘De Vrolijke Kring’ heeft in Ronse tijdens de gemeenteraad met luid protest laten horen, dat ze het niet eens is met de besparingsmaatregelen van de stad. De vereniging was met enkele leden aanwezig op de gemeenteraad. De maatregelen werden meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

De stad Oudenaarde wil de winkelsite in de Beverestraat kopen, waar vroeger de Lidl gehuisvest was. De stad is vooral geïnteresseerd in de parking en ziet ook voor het gebouw een aantal mogelijkheden. De stad zal voor de site 833.000 euro betalen.

Grote projecten in Oudenaarde krijgen in totaal voor 770 000 euro subsidies. Flanders Classics krijgt voor de organisatie van de Ronde Van Vlaanderen 400.000 euro, het centrum Ronde van Vlaanderen krijgt 110.000 euro en Golazo ontvangt voor de organisatie van de Koppenbergcross 30.000 euro. Voor de Bierfeesten wordt 110.000 euro uitgetrokken.

©VlaamseArdennen1