Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 MAART

De onderzoeksrechter heeft twee verdachten van de steekpartij afgelopen weekend op de Markt in Oudenaarde aangehouden. Bij de steekpartij raakte een 28 jarige Slovaakse man zwaargewond en werd overgebracht naar het UZ Gent. Hij is intussen buiten levensgevaar. Dezelfde nacht kon de politie in Avelgem de twee verdachten oppakken. Het gaat om een 33 jarige man uit Avelgem en een 25 jarige uit Lokeren.

Op 23 april is er in Ronse het Feest van De Bommels. Schepen voor de Bommels, Ignace Michaux :

Maar eigen start het feest al op vrijdagavond nogmaals Schepen Michaux :

Op de rotonde Samsonite op de N60  is vannacht  opnieuw een wagen over de rotonde gereden. Daarbij sloeg de wagen over de kop en kam op z’n dak op de rotonde terecht. De man moest door de brandweer uit z’n wagen gehaald worden en werd overgebracht naar het AZ Oudenaarde.

Vandaag wordt Dwars door Vlaanderen gereden. De wedstrijd wordt grotendeels in onze regio gereden. Dat kan voor de nodige verkeershinder zorgen. Vooral in Ronse waar er niet minder dan zeven doortochten van de renners zijn.

In de Weitstraat in Maarkedal is een woning vannacht helemaal uitgebrand. De brand ontstond waarschijnlijk als een schoorsteenbrand, die snel oversloeg naar de zolder. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. De brandweerposten van Ronse, Kluisbergen en Oudenaarde snelden ter plaatse en konden vermijden dat het vuur oversloeg naar de aanpalende manege.

De Ronde doet zondag Ronse driemaal aan. Cruciaal is het Malanderpark waar de Oudestraat en de Kruisberg samenkomen. De Stad poot er samen met enkele sponsors en horeca-uitbaters een eventdorp neer. Dit zowel op zaterdag als zondag. Naast de standen met hapjes en dranken is er muzikale animatie en uiteraard een groot scherm om de Ronde te volgen.

De Ronde Van Vlaanderen komt nog minstens zes jaar langer aan in Oudenaarde. Dat heeft Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics bekendgemaakt. Er hangt wel een stevig prijskaartje, dat tot 500 000 euro per jaar kan oplopen, aan vast. Burgemeester Marnic De Meulemeester zegt dat het dit waard is, want Oudenaard wordt internationaal op de kaart gezet.

©VlaamseArdennen1