Nieuws

NIEUWS 11 JANUARI

Wie nog op een boosterprik wacht, kan vandaag zonder afspraak terecht in de vaccinatiecentra van Oudenaarde of Ronse. Elke inwoner van de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen van 18 jaar of ouder kan zich vandaag spontaan aanbieden. De vaccinatiecentra zijn open van 10 tot halfnegen vanavond.

Bij snelheidscontroles in Ronse liepen 138 chauffeurs tegen de lamp. In de Fostierlaan een zone 30 reed 11.9 procent van de gecontroleerde wagens te snel. In Hogerlucht 9.1 en in de Zandstraat 7.4 procent van de chauffeurs.

Nog de hele maand eenrichtingsverkeer in de Dokter Honoré Dewolfstraat in Leupegem. Aannemers zijn er immers bezig aan het werken aan de nutsleidingen en dat in voorbereiding voor de bouw van de fietserstunnel. Wie komt van de N60 kan door. Het verkeer langs de andere kant moet omrijden.

De Fietserbond Oudenaarde heeft aan schepen van Mobiliteit Peter Simoens een fotoposter met selfies overhandigd. Het gaat om selfies van fietsers aan het ontbrekende traject van de fietsring in Oudenaarde. Met de actie vragen ze het stadsbestuur andermaal om de fietsring af te werken.

Het kruispunt van de Minderbroedersstraat met de Meerspoort gaat omgevormd worden tot een volwaardige rotonde. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Volgens schepen van Mobiliteit Peter Simoens is het kruispunt nu te onoverzichtelijk, en dat zorgt voor verwarring.

©VlaamseArdennen1