Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 SEPTEMBER

De politie gaat harder optreden tegen de boomcars in het centrum van Oudenaarde. Te luide muziek in de wagen, gierende banden en knallende uitlaten of zelfs te hard optrekken zal zorgen voor een boete of gasboete.

De 37 jarige Julien Vandenhoucke is een maand geleden gestart als algemeen directeur van de stad Ronse. Hij volgt Linda Vandekerkhove op, die de functie meer dan 35 jaar uitoefende. Volgens Vandenhoucke is hij begonnen aan de job van zijn leven. Voordien was hij al werkzaam bij de stadsdiensten en algemeen directeur worden was een droom, want Ronse heeft veel mogelijkheden.

Kenny De Ketele uit Oudenaarde zet deze winter een punt achter z’n wielercarrière. De zesdaagse van Rotterdam, van 7 tot 12 december wordt zijn allerlaatste wedstrijd. Hij heeft er dan 17 seizoenen opzitten, in 2012 werd hij zelfs wereldkampioen in de ploegkoers.

Er komen geen lokfietsen in Oudenaarde om fietsdieven te betrappen, dat heeft burgemeester Marnic De Meulemeester gezegd. Het voorstel kwam van Groen-gemeenteraadslid Elisabeth Meuleman. Volgens de burgemeester is het inzetten van lokfietsen juridisch niet eenvoudig en anderzijds dalen de fietsdiefstallen in Oudenaarde. Peter Simoens, schepen voor mobiliteit kondigt in de plaats diefstalveilige fietsenstallingen aan.

85 plussers in onze regio kunnen hun derde vaccin tegen corona nu al reserveren. Er zal trouwens nog deze week een uitnodiging in hun bus vallen. Iedereen zal een Pfizer prik krijgen, ook al was de eerste of tweede prik een ander vaccin. Meer info via 055 300 200.

©VlaamseArdennen1